Waarom is eten bij een restaurant vaak zo duur?

Over ons
mijn eigen restaurant

Hoi, mijn naam is Delia en sinds twee jaar ben ik trotse eigenaar van mijn eigen restaurant, gespecialiseerd in de mediterrane keuken. Al sinds mijn vroege jaren houd ik van koken. Het begon met het helpen van mijn moeder tijdens het koken van het avondeten tot het maken van mijn eigen recepten. Na de middelbare school ben ik gelijk mijn passie gevolgd en heb ik de koksopleiding gevolgd. Na veel jaren gewerkt in verschillende keukens besloot ik twee jaar geleden mijn eigen restaurant te openen. Hier is iedereen welkom voor een heerlijke mediterrane hap. Van dinsdag tot en met zondag ben ik vanaf twaalf uur open.

Zoeken
Archief
Tags

Waarom is eten bij een restaurant vaak zo duur?

24 mei 2017
 Categorie├źn: Restaurants, Blog


Voor velen is het soms niet eens meer mogelijk: even lekker een avondje niet te hoeven koken, maar gewoon bediend worden in een restaurant. U hebt dan even een aangename verandering van spijs en omgeving. Maar gezien de prijzen die u tegenwoordig kwijt bent voor een avondje weg (toch al gauw meer dan 50 euro voor 2 personen) kiezen steeds meer mensen voor een andere optie; En opties zijn er tegenwoordig genoeg; U kunt het zo gek niet bedenken wat u wilt eten, of het is er. Waar heb ik het over: restaurants met budgetprijzen. Sinds een aantal jaar zijn er bijvoorbeeld steeds meer restaurants bij gekomen die vaste lage prijzen hanteren.

Hoe wordt de prijs berekend in een restaurant?

Veel mensen denken alleen maar na over de hoeveelheid eten die ze krijgen voor het bedrag dat ze betalen. Ze vergelijken het met wat ze anders zelf kwijt waren geweest wanneer ze datzelfde gerecht thuis zouden hebben klaargemaakt. Dat is natuurlijk niet helemaal zoals het werkt, want er moeten nog veel meer zaken en mensen van dit bedrag betaald worden. U moet het zo zien dat het bedrag dat u en de andere gasten betalen, de enige inkomsten zijn van het bedrijf. Van het verdiende geld moeten ze niet alleen het eten kopen, maar ook de pandhuur te betalen, de lonen van de werknemers, andere vaste lasten, onderhoud aan het pand en meubilair, verzekeringen enz. Als u het zo bekijkt, kan het zo zijn dat u zich onderhand afvraagt of u niet meer had moeten betalen. Want het runnen van een horecabedrijf is zeker niet goedkoop of gemakkelijk.

Restaurant met een budgetprijs

Sinds een aantal jaren zijn de restaurants waar je voor een vaste prijs kunt eten als paddenstoelen uit de grond gerezen. U betaalt dan een kleine vaste prijs voor uw hoofdmenu of gaat naar een all-you-can-eat variant. Maar hoe kan het nou dat deze methode het wel vol lijkt te houden? Allereerst willen mensen graag van te voren weten hoeveel geld ze kwijt zijn. Bij eetgelegenheden waar ze deze methode hanteren hebben ze ook zo hun eigen manier om er voor te zorgen dat ze uit de kosten kunnen komen. Hun inkoop is namelijk anders. Ze kiezen voor de goedkopere producten en zorgen voor andere porties op uw bord. Het ziet er dus uit alsof u heel veel te eten krijgt, maar meestal is zo'n portie wel opgevuld met veel friet of bijvoorbeeld salade. De porties vlees zijn echter kleiner. Bij een all-you-can-eat worden foto's van kleine porties afgebeeld. Door het zien van al dit eten raakt u zelf ook sneller vol blijkt uit psychologisch onderzoek. Dat komt hen dan weer goed uit.

Benieuwd naar een kwalitatief goed restaurant waar lekker eten niet duur hoeft te zijn? Neem dan eens een kijkje bij Restaurant de Kamer in Emmen.