Chinees afhaal eten: pluspunten & opties

Over ons
mijn eigen restaurant

Hoi, mijn naam is Delia en sinds twee jaar ben ik trotse eigenaar van mijn eigen restaurant, gespecialiseerd in de mediterrane keuken. Al sinds mijn vroege jaren houd ik van koken. Het begon met het helpen van mijn moeder tijdens het koken van het avondeten tot het maken van mijn eigen recepten. Na de middelbare school ben ik gelijk mijn passie gevolgd en heb ik de koksopleiding gevolgd. Na veel jaren gewerkt in verschillende keukens besloot ik twee jaar geleden mijn eigen restaurant te openen. Hier is iedereen welkom voor een heerlijke mediterrane hap. Van dinsdag tot en met zondag ben ik vanaf twaalf uur open.

Zoeken
Archief
Tags

Chinees afhaal eten: pluspunten & opties

12 april 2021
 Categorieën: Restaurants, Blog


Zo nu en dan lekker Chinees eten afhalen bij een lokaal restaurant is al decennialang populair in Nederland. Met name sinds de jaren 1970 is Chinees afhaal eten bezig aan een opmars. Inmiddels telt ons land zo'n 1600 Chinese restaurants. De laatste tijd is Chinees eten afhalen nog meer in trek gekomen door de coronapandemie. Dit na een periode tussen 2010 en 2019, waarin het aantal Chinese restaurants in ons land met ruim 20 procent daalde. Sinds kort, mede door corona, halen mensen weer vaker lekker Chinees eten op. Een Chinees restaurant bezoeken is tijdens een lockdown natuurlijk niet mogelijk. Eten bestellen en vervolgens afhalen bij de plaatselijke Chinees is dan een perfect alternatief. Maar waarom is Chinees afhaaleten zo geliefd bij veel mensen? En wat heeft de rijke Chinese eetcultuur allemaal te bieden?

Waarom Chinees afhaal eten ideaal eten is: de pluspunten

De belangrijkste verklaring voor de populariteit van Chinees afhaaleten is natuurlijk de fantastische smaakbeleving die je ervaart als je voor een Chinees afhaalmenu kiest. Chinees eten staat bekend om zijn onovertroffen smaak. Of je nu kiest voor een lekkere pittige loempia, een bak bami met ei en ham of voor een compleet nasimenu, mihoen of Koe Loe Yuk met Tjap Tjoi: bijna elke Nederlander begint al te smullen bij het horen van dit soort namen. Zelf proberen om lekker Chinees te koken levert, tenzij je professioneel kok bent, een vele minder ultieme ervaring op dan als je je eten afhaalt bij een Chinees restaurant. Laat staan als je kiest voor een ingepakt pak bami of nasi uit de supermarkt. Wil je echt van goed Chinees eten genieten, dan moet je hiervoor bij een Chinees restaurant zijn!
Naast de onovertroffen smaaksensatie die je beleeft als je kiest voor Chinees afhaaleten, is het gemak van eten bestellen en afhalen natuurlijk ook ideaal. Elke gemiddelde Nederlandse woonplaats kent wel een Chinees restaurant. Je belt kunt kort van tevoren bellen, of online je bestelling plaatsen, en je eten vaak al binnen een kwartier komen afhalen. En dat is natuurlijk ideaal als je even geen zin hebt om zelf te koken of gewoon je partner, vrienden en/of kinderen wilt verrassen met wat lekkers.

Scherp geprijsd & veel opties

Een groot pluspunt van Chinees afhaalvoedsel is uiteraard ook de lage prijs van dit afhaaleten. Niet alleen krijg je bij een bestelling een grote hoeveelheid (waar je vaak meermalen van kunt eten), ook betaal je weinig voor een van de lekkerste mondiale keukens die er is!
Last but not least is de Chinese keuken aantrekkelijk vanwege de variatie die er is. Of je nu van kippenvlees houdt, varkensvlees, saté, garnalen, bami of mihoen: er is keuze genoeg voor echte lekkerbekken!

Wilt je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Chinees restaurant Sonsbeek Paviljoen.